Merhaba birkaç gündür uğraşıyorum şu iğne oyası konusunda. Ama tutturamıyorum bir türlü. Bende aklıma takılan soruları sormak istedim.
1) Zürafa denilen olay ile pırpır denilen olay arasında atılan düğüm olarak herhangi bir farklılık varmı? Eğer yoksa neden isim olarak farklılık göstermiş? Ayşe hanımın bloğundan anladığım kadarı ile zürafa denilen olay biraz daha enlemsine pırpır denilen olay biraz daha uzunlamasına bir görüntü. Ama tabi yanlışta anlamış olabilirim.
2) Öyle yada böyle zürafaları yapıyorum. Ama büyüklüğünü henüz kestiremedim. Küçük yaptığım zaman eciş bücüş bi şey oluyor. ve bu nedenle zürafaların üstüne köprümsü bağlantılaı yapamıyorum. Büyük yaptığım zamanda aşırı büyük oluyo ve çok çirkin görünüyo. Kısacası bu zürafaların ebatı ne olacak.
3) 2. sorunun aynısı pırpırlar içinde geçerli.
4) Sadece öğrenme amaçlı olsa bile yapmaya çalıştığım çiçeklerin yaprakları inanılmaz yayvan oluyor. Yani pırpırlar geniş olduğu için herhalde çiçeğin yaprağıda geniş kalıyor. Derli toplu büyümüyor. Bunu nasıl ayarlayabilirim?
5) Kısacası zürafa ve pırpırların ebatı ne kadar olacak? Eğer küçük olacaksa bunları birbirinden nasıl ayırtedebilrim? Karıştırmadan bulaştırmadan