PeLaPeRize53 Yönetici
Mesaj Sayısı : 232 tecrübe puanı : 499 Kayıt tarihi : 13/06/10 Yaş : 40 Nerden : rize
| Konu: İğneoyasını bilmeyip öğrenmek isteyen arkadaşların yapması gerekenler. Salı Haz. 29, 2010 5:17 pm | |
| Önce iğne oyasının temelini , ana tekniklerini güzel bi şekilde öğrenmeniz gerekir. İğne oyasını oluşturan temel teknikler şunlardır.
1. Düğüm yapmak . 2. Ters düğüm yapmak.
Yani iğne oyasının temelini oluşturan düğümdür , zürafa , dağ , maydanoz , şeytan bacağı , tavşan kulağı , pırpır vs bunlar iğne oyası tekniği diyil örnek çeşididir , düğüm yapmayı bilmezseniz zürafa , dağ herhangi bir örneği asla yapamazsınız , ama düğüm yapmayı öğrendiğiniz zaman bütün örnekleri yapabilirsiniz çünkü bütün örnekler düğümle oluşur . Mesela pırpır yaparken bir düğüm yapıyoruz bombeli bir ip bırakıp tekrar düğüm yapıyoruz pırpır oluşuyor , zürafa yaparken bir düğüm karşıya bir düğüm yine düğümlerle zürafa oluşuyor , bukadar üzerine basarak anlatmamın sebebi kesinlikle düğümyapmaya çok iyi çalışmalısınız sıkılmadan pratik yapmalısınız çok iyi olanakarar , mükemmel iğne oyasının sırrı düğümdür bunu asla unutmamalısınız.
Düğümü çok iyi yaptıktan sonra ikinci aşama ipe parmaklarla şekil verme , buna çalışmalısınız mesela pırpırı yaparken pırpırın boyutunu ayarlamak için yapacağımız pırpır boyutunu elde etmek için ipi parmaklarımızın arasında istediğimiz boyut kadar tutuyor öylece düğümü sıkıyoruz , parmaklarımızla ipin boyutunu kolay bir şekilde ipi zedelemedin ezip bükmeden ayarlayabildikmi iğne oyası yapmak çokdaha kolay olucaktır .
Yukarıda anlattıklarımı tamamen uyguladıktan sonra artık örnek çıkarmak sizin için kolay olucaktır örnek yapılış yöntemleri biraz tığ işine de benzer , mesela maydanoz örneğinin iniş çıkıçlarını ben tığ işine çok benzetiyorum Maydanoz örneğinin yapılışı. http://img03.blogcu.com/v2/images/editor/h/o/b/hobielemegiigneoyasi/636963454666890_1259948402.jpg
Artık netteki örnekleri çıkarabilmeniz için yapmanız gereken tek şey iniş çıkışlarını tahmin etmek , kolay örneklerden başlayıp yaptıkça eliniz pratikleşicektir iniş çıkışları kolayca tahmin etmeye başlıycaksınız , tabi resimler çok sisliyse zaten çıkarılması imkansız oluyor bende çıkaramıyorum , bu yüzden hepimiz duyarlı davranıp nette paylaştığımız örneklerin çıkartılabilecek şekilde olmasına önem gösterelim Şimdi yukaruda anlattığım yöntemleri kolayca öğrene bilmek için bloğumdaki resimli açıklamaları sırasıyla uygulamanız gerekiyor . Bu linke tıklayarak Online iğne oyası kursudan öğrene bilirsiniz. http://hobielemegiigneoyasi.blogcu.com/online-igne-oyasi-kursu/8068132su
Bir tekniği yapıp diğer tekniğe geçmeden önce , olup olmadığı konusunda kararsız kalabilirsiniz buyüzden en son yaptığınız işin resmini çekip burada yeni konu açarak bana gönderirseniz memnuniyetle yardımcı olurum | |
|